ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Geneza Art” va prezenta un spectacol de un dramaturg român

14:30 | 23.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Teatrul ”Geneza Art” readuce în scenă, miercuri, 25 mai, la ora 19.00, spectacolul ”Invitația la vals”, după romanul omonim al prozatorului și dramaturgului român Mihail Drumeș, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, este un spectacol – mărturisire, cu o avalanșă de trăiri, care va pătrunde în conștiință și va atinge struna emoționalului. O dramă omenească despre mândrie și frica de a iubi prea mult. "Invitația la vals" este primul spectacol al Teatrului ”Geneza Art” realizat în două acte. În rolurile principale joacă actorii Iurie Gologan și Dana Ciobanu. Din distribuție mai fac parte Nicu Țurcanu, Mariana Bratu, Cristian Perepeliuc, Mihai Bordian, Victoria Țurcanu, Viorel Cozma, Ana-Sia Cărăuș, Radmila Popovici și Doina Toșca.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” își așteaptă publicul la spectacolul ”O zi din viața lui Helen”, o adaptare după piesa „Las-că vezi tu” a autorului austriac Helmut Peschina, în regia lui Sergiu Chiriac. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de șaptezeci de ani. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta-i spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia, nu? Totuși de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment - singurătatea? Organizatorii invită spectatorii să trăiască o zi din viața lui Helen, urmărind-o ca printr-un microscop chiar în bucătăria apartamentului ei. Distribuția: Helen - Tatiana Manoil.

Joi, 26 mai, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului spectacolul ”Labirint”, comedie după Rajiv Joseph, regie – Daniela Burlaca. Potrivit organizatorilor, în textul de un comic tăios al lui Rajiv Joseph, unul dintre cei mai în vogă dramaturgi şi scenarişti americani, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile personajului TY, poet și profesor universitar, ce reinterpretează mitul unui Don Juan modern, fascinat de varietatea personalităților feminine. Eroul se trezește implicat în trei scenarii, ușor absurde: reușește să lase gravide trei femei: Jen – prietena sa oficială, Maureen – vecina sa și Becca – studenta sa. Pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, TY realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc și de a-i împăca pe toţi cei afectaţi de momentul său de rătăcire. În distribuție: Iurie Gologan/Cristian Perepeliuc, Nicu Țurcanu/Mihai Bordian, Ana-Sia Cărăuș/ Victoria Țurcanu, Dana Ciobanu, Mariana Bratu și Ina Colbasiuc.

img22003856

img22003856

img22003856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!