ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două teatre din R. Moldova se află într-un turneu în România

16:32 | 23.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Teatrul Național ”Mihai Eminescu” și Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” se află în perioada 21-28 mai într-un turneu în România, informează MOLDPRES.

Ieri, Teatrul ”Satiricus I. L. Caragiale” a prezentat în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului ”Zilele Teatrului ”Matei Vișniec” de la Suceava spectacolul ”Revizorul” de N. Gogol în regia lui Alexandru Grecu, iar astăzi, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului la același eveniment, spectacolul ”Istoria comunismului povestită de bolnavii mintal” de Matei Vișniec în regia lui Cristian Hadji-Culea.

Pe 24 mai, Teatrul Satiricus I. L. Caragiale” va juca spectacolul ”Revizorul” de N. Gogol la Târgu Jiu, pe 26 mai – spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare la Craiova și pe 27 mai – același spectacol la Petroșani. Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va evolua, după spectacolul de astăzi, la Buzău.

Turneul în România al celor două teatre din Republica Moldova se va încheia la 28 mai.

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!