ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va organiza mai multe evenimente dedicate Zilei Copilului

11:43 | 24.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Primăria capitalei va organiza mai multe evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului, marcată pe 1 iunie, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Direcției managementul învățământului extrașcolar, tineret și sport a capitalei, Silvia Canațui, a specificat că activitățile vor fi organizate în fiecare sector al orașului.

„Este vorba de ateliere de desen, concerte festive cu participarea elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ artistic extrașcolar și programe distractive pentru copii. Totodată, în cadrul instituțiilor de educație copii vor putea viziona piese de teatru, iar la festivități vor participa și animatori”, a spus Silvia Canațui.

Acțiunile și activitățile consacrate Zilei Internaționale a Copiilor sunt organizate de Direcția Cultură, în colaborare cu preturile de sector și Direcția generală educație, tineret și sport. Cheltuielile pentru desfășurarea manifestațiilor vor fi suportate de instituțiile de educație.

Potrivit ministerului Muncii și Protecţiei Sociale, ziua de 1 iunie va fi lucrătoare.

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copiilor este marcată anual la data de 1 iunie. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.

Foto simbol

img22003882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!