ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost lansat un proiect european în domeniul culturii

14:48 | 24.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. La Chișinău a fost lansat astăzi proiectul MoldArte, finanțat de EUNIC (Institutele Culturale ale Uniunii Europene) prin programul Spații Europene de Cultură și organizat de Institutul Cultural Român, în colaborare cu Institutul Goethe, Ambasada Austriei în Republica Moldova și Delegația UE în țara noastră, informează MOLDPRES 

Potrivit organizatorilor, proiectul MoldArte își propune să dezvolte o nouă scenă culturală publică în Republica Moldova, capabilă să abordeze problemele sociale și politice actuale și să sporească gradul de participare la cultură al oamenilor de artă.  

Astfel, în perioada mai - octombrie 2022, vor avea loc evenimente care vor cuprinde conferințe pe teme de interes local, ateliere de lucru și schimburi de experiență între participanții din Republica Moldova și cei din țările partenere (România, Austria și Germania) cu scopul de a dezvolta noi parteneriate și inițiative comune. În același timp, proiectul își propune să creeze o platformă integrată online, un instrument de relaționare viabil și durabil pentru profesioniști (artiști, manageri culturali, organizații publice sau private).

Proiectul va demara astăzi, la ora 18.00, cu o conferință online cu genericul ”Arta ca motor pentru incluziune socială și implicare civică”, care va avea loc în cadrul Festivalului de Film și Cultură Europeană.

img22003891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!