ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ialoveni a fost finalizat un proiect moldo-slovac de alimentare cu apă potabilă

08:30 | 25.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. În oraşul Ialoveni a fost organizată ieri Conferința de încheiere a proiectului moldo-slovac „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Ialoveni prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei", transmite MOLDPRES.

Rezultatele proiectului includ construirea unei rețele noi din fontă cu o lungime de 1060 metri, cu diametrul de 300 mm; construirea a cinci puncte de alimentare cu apă pentru pompieri (hidranți) care sunt utilizate în situații de incendiu; achiziționarea unei instalații de dozare a clorului, astfel fiind înlocuită instalația veche care are peste 40 ani; proiectare unei instalații moderne de producere și dozare a hipocloritului, care va alinia stația de dezinfecție a apei la standardele europene de dezinfectare a apei etc. „Beneficiar indirect este întreaga populație a orașului Ialoveni prin faptul asigurării unui serviciu de calitate 24/24”, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

„Slovacia, deși nu este principalul finanțator din exterior, care susține Republica Moldova, este alături de dumneavoastră și participă activ la inițiativele ce au un impact pozitiv asupra cetățenilor. Suntem alături de și de acum încolo pentru a vă oferi sprijinul și experiența noastră în creșterea calității vieții pentru locuitorii din Ialoveni", a declarat la eveniment Maroš Kramar, atașatul Slovaciei în R. Moldova.

„Mulțumim partenerilor din Slovacia pentru profesionalism și bune practici pe care le împărtășesc pe durata realizării activităților comune. Am învățat lucruri prețioase nu doar ce țin de lucrările de infrastructură, ci și la capitolul de conștientizare a populației cu privire la folosirea rațională a resurselor naturale”, a relevat directorul ADR Centru, Pavel Trofin.

Perioada de implementare a proiectului moldo-slovac este 1 octombrie 2020 - 31 mai 2022, fiind realizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok (Slovacia), în parteneriat cu ADR Centru și Primăria orașului Ialoveni. Proiectul este susținut financiar de Guvernul Slovaciei prin Slovak Aid și cofinanțat de Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok.

Foto: ADR Centru

img22003903

img22003903

img22003903

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!