ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu omologul român Bogdan Aurescu

10:47 | 25.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. În contextul vizitei la Davos, vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat cu ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, evoluțiile actuale privind situația de securitate din regiune și implicațiile războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova precum și mediul de insecuritate creat la nivel european, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

Vicepremierul Nicu Popescu a reiterat că România este cel mai important susținător al perspectivei europene de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. În context, promovarea aspirațiilor europene după depunerea chestionarului a fost tema centrală a convorbirii. 

Șefii celor două diplomații au convenit necesitatea de a dinamiza inițiativele care se derulează în cadru bilateral și care au drept scop modernizarea și dezvoltarea europeană a țării noastre. Oficialul moldovean și-a exprimat încrederea că întărirea comunității de cultură, istorie și limbă română dintre cele două țări se va realiza prin mai multe inițiative și proiecte de infrastructură. Totodată, interlocutorii au convenit să identifice soluții pentru fluidizarea transportului la frontiera moldo-română. 

„Mă bucur că întâlnirea noastră de la Davos a coincis cu decizia unui operator de telefonie mobilă din țara vecină de a pune în aplicare reducerea tarifelor la roaming. Această decizie, în beneficiul cetățenilor ambelor țări, va spori contactele interumane și va facilita dezvoltarea relațiilor comercial-economice”, a menționat ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22003909

img22003909

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!