ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

24 de persoane au fost reținute de CNA într-un dosar de spălare de bani

12:09 | 25.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut astăzi 24 de persoane dintr-o rețea de escroci, care ar fi deposedat de bani sute de cetățeni ai Republicii Moldova, Federației Ruse și ai Kazahstanului, prin intermediul unei companii de consultanță în domeniul tranzacțiilor la bursă, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, pe parcursul ultimilor doi ani, această companie, înregistrată în Cipru, dar cu o reprezentanță la Chișinău, ar fi încasat de la clienții săi, prin fraudă, peste 1,5 milioane de euro.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au cercetat mai multe luni activitatea infracțională a grupului, urmărind întregul circuit al banilor, proveniți din escrocherie. Potrivit informațiilor obținute, aceștia ajungeau pe conturile organizatorilor, după un șir de transferuri pe diferite conturi, deschise în băncile din Cipru, Marea Britanie și Coreea de Sud. Operațiunile erau efectuate cu scopul de a deghiza proveniența banilor și a ascunde beneficiarii efectivi ai infracțiunilor de escrocherie.

În această dimineață, procurorii și CNA au efectuat câteva zeci de percheziții la mai multe adrese, unde își desfășoară activitatea angajații companiei și au reținut 24 de persoane. Acestea sunt bănuite de spălare de bani în proporții deosebit de mari. De la fața locului, au fost ridicate mai multe probe și mașini de lux.

img22003914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!