ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O companie din stânga Nistrului riscă să fie lichidată după ce a adus prin contrabandă peste două mln de pachete de țigări

12:22 | 25.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a trimis în judecată cauza companiei care a introdus ilegal în țară, din Emiratele Arabe Unite, peste două milioane de pachete de țigări, în valoare de peste 7,7 milioane lei (circa 385 mii de euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, compania a folosit o licență care permitea introducerea în țară doar a produselor din tutun care aveau aplicate pe pachet timbre de acciză, pe când în cazul lotului capturat, pachetele nu erau timbrate.

Administrația companiei este bănuită de infracțiune de contrabandă, care potrivit legii se pedepsește cu amendă de până la 550 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea acesteia.

În privința brokerului vamal implicat, investigațiile penale continuă, timp în care atât acesta, cât și compania înregistrată în stânga Nistrului, se declară nevinovați.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!