ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații cu salarii mici vor primi compensații de la stat

12:38 | 25.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Cuantumul plăților compensatorii în sectorul bugetar ar urma să fie majorat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, salariații din unitățile bugetare care, după intrarea în vigoare a prevederilor ce vizează majorarea cuantumului plăților compensatorii, vor avea un salariu lunar mai mic de 3500 de lei (circa 175 de euro), calculat pentru o funcție cu durata normală a timpului de lucru, vor putea beneficia de plăți compensatorii.

Cuantumul salariului minim garantat în sectorul bugetar pentru 2022 a fost stabilit în valoare de 3100 de lei.

Implementarea prevederilor proiectului va necesita mijloace financiare în mărime de 136 de milioane lei, pentru anul în curs, care vor fi acoperite din fondul prevăzut în bugetul de stat.

Foto: Parlament

img22003917

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!