ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Strategia de asigurare cu apă în raionul Briceni a fost actualizată cu susţinerea Germaniei

14:47 | 25.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Autorităţile raionului Briceni au actualizat ieri, în cadrul unei şedinţe, Strategia socio-economică a localităţii, la capitolul care prevede sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC), transmite MOLDPRES.

„Capitolul actualizat privind sectorul AAC din Strategia socio-economică a raionului Briceni va asigura baza pentru identificarea ulterioară a proiectelor, planificarea, dezvoltarea și implementarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare”, susține Elena Verenciuc, șef de secție la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Participanții la ședința grupului de lucru au discutat pe marginea planului de acțiuni al capitolului AAC și au propus unele completări și ajustări ale acestuia. De asemenea, au stabilit acțiunile principale în cadrul procesului de monitorizare și evaluare a capitolului de asigurare cu apă.

Documentul strategic actualizat urmează să fie supus audierilor publice, iar ulterior – aprobat de Consiliul raional Briceni.

Actualizarea Strategiei socio-economice a raionului Briceni a avut loc în cadrul proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului apelor”. Proiectul este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!