ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Transportatorii moldoveni ar putea beneficia de regim liberalizat în țările UE

15:35 | 25.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mai. MOLDPRES/. Republica Moldova va începe negocierile pentru a încheia un Acord cu Uniunea Europeană privind transportul rutier de mărfuri. Astăzi membrii Comisiei politică externă și integrare europeană a Legislativului au avizat un proiect în acest sens, comunică MOLDPRES.

Acordul va reglementa aspecte ce țin de tipul operațiunilor de transport, durata de valabilitate a acordului și termenul de intrare în vigoare a acestuia. Documentul va fi negociat ca urmare a apelului de liberalizare a tranzitului pentru transportul rutier de mărfuri pentru operatorii din R. Moldova, lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale către statele membre UE și Comisarul european pentru transport.

În prezent, transporturile rutiere de mărfuri sunt realizate în baza autorizațiilor, iar cotele se stabilesc în cadrul negocierilor și, potrivit autorităților, sunt insuficiente pentru operatorii de transport din Republica Moldova.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!