ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Avem o oportunitate istorică de aderare la UE, a declarat Natalia Gavrilița, la Forumul din Davos

16:40 | 25.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Modalitatea de depășire a provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, dar și necesitatea de ajustare a politicii europene de vecinătate la noile realități a fost discutată, astăzi, în cadrul unui panel, la Forumul Economic din Davos, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

În intervenția sa, prim-ministrul Natalia Gavrilița a vorbit despre faptul că Guvernul va depune toate eforturile necesare în direcția accelerării procesului de integrare în Uniunea Europeană, pentru a nu permite ca R. Moldova să devină zonă gri a țărilor europene. 

„Trebuie să folosim această oportunitate istorică, când toate instituțiile statului sunt aliniate în aceeași direcție, cea a libertății și democrației. Suntem determinați să continuăm agenda noastră proeuropeană, pentru a nu rata șansa de a construi un stat cu adevărat european, în numele viitoarelor generații”, a spus prim-ministrul. 

Natalia Gavrilița a vorbit și despre procesele de reformare a justiției, relansare a economiei și dezvoltare regională, lansate de Guvern. Potrivit prim-ministrului, acțiunile autorităților sunt îndreptate spre a grăbi procesul de integrare în Uniunea Europeană, respectând voința cetățenilor. 

„Avem o oportunitate istorică de aderare la lumea liberă și democratică. Republica Moldova este hotărâtă să facă parte din Uniunea Europeană. O asemenea perspectivă ne va aduce prosperitate și siguranță. Pledez pentru o Europă primitoare, o Europă care va primi în familia sa țările ce îi împărtășesc valorile. Republica Moldova este una dintre ele”, a conchis Natalia Gavrilița.  

Viziunile privind procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și le-au expus Președintele Estoniei, Alar Karis, și ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg. La discuții a mai participat și Irakli Garibashvili, prim-ministru al Georgiei.

Foto: Guvern

img22003928

img22003928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!