ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu va efectua o vizită de lucru la Praga

16:56 | 25.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va efectua în perioada 25 - 26 mai o vizită la Praga, organizată în contextul marcării la data de 1 iunie curent, a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Cehă, consemnând astfel relațiile de prietenie și cooperare între cele două țări. De asemenea, un obiectiv principal al vizitei îl constituie promovarea agendei de integrare europeană a țării noastre, în contextul deținerii de către Republica Cehă a Președinției Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a anului curent, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

În cadrul programului, șeful diplomației Republicii Moldova va avea o întrevedere bilaterală cu ministrul afacerilor externe al Republicii Cehe, Jan Lipavský, cu care va discuta modalitățile de consolidare a colaborării bilaterale în domenii de interes reciproc, situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina și impactul socio-economic asupra țării noastre, asistența umanitară oferită de către autoritățile cehe Republicii Moldova pentru gestionarea fluxului de refugiați, precum și agenda europeană a țării noastre. 

Întrevederea celor doi miniștri de externe va prilejui și semnarea unui Memorandum de înțelegere, care își propune fortificarea parteneriatului de durată între Institutul Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei. 

Totodată, vicepremierul Nicu Popescu se va mai întâlni la Praga cu președintele Senatului al Parlamentului Republici Cehe, Miloš Vystrčil, ministrul pentru afaceri europene al Republicii Cehe, Mikuláš Bek, senatorul Pavel Fischer, președinte al Comisiei pentru afaceri externe și apărare precum și cu reprezentanți ai presei locale și internaționale, organizaţiilor academice și centrelor analitice în domeniul relațiilor internaționale și afacerilor europene din Cehia. 

img22003929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!