ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aspecte privind securitatea energetică au fost analizate de Natalia Gavrilița și conducerea companiei Siemens Energy

17:26 | 25.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. În cadrul Forumului Economic de la Davos, prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu președintele Siemens Energy, Christian Bruch și managerul companiei, Joe Kaeser. Interlocutorii au discutat despre vulnerabilitatea pieței energetice în actualul context geopolitic și au analizat posibilitățile de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Șefa Executivului a accentuat importanța investițiilor strategice în domeniul energetic și realizarea unor proiecte care să contribuie la dezvoltarea pieței de energie electrică și sporirea nivelului de securitate energetică a țării. În discuții s-a mai punctat că războiul din Ucraina a subliniat necesitatea de a reduce dependența energetică de un furnizor unic și de a diversifica sursele de energie prin încheierea de noi parteneriate viabile.

Grupul german Siemens este unul din cei mai mari și notorii producători mondiali de echipamente pentru sectorul electroenergetic. A șasea parte din producția globală de energie electrică se bazează pe tehnologia acestei companii. Siemens livrează soluţii complete pentru toate sectoarele din energie, pornind de la energia verde și până la zona de producţie a gazelor.

Foto: Guvern

img22003931

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!