ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au solicitat 30 de zile de arest în cazul fostului șef de stat reținut ieri

17:30 | 25.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Procurorii anticorupție au înregistrat astăzi demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub forma de arest preventiv pe un termen de 30 zile în privința ex-președintelui Republicii Moldova și celei de-a doua persoana reținute pe parcursul zilei de ieri, comunică MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut pentru Agenție de către procurorul responsabil de comunicare al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Fostul șef de stat a fost reținut ieri fiind suspectat de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324  (coruperea pasivă) art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită).

img22003932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!