ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Miloš Vystrčil, președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe

07:48 | 26.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a demarat vizita în Republica Cehă cu o întrevedere cu Miloš Vystrčil, președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„În contextul preluării președinției Consiliului UE de către Republica Cehă în a doua jumătate a anului 2022, un subiect prioritar al discuțiilor noastre l-a constituit integrarea europeană a Republicii Moldova și determinarea de a implementa procesul de reforme interne profunde demarate de echipa noastră guvernamentală, apreciind mesajul de susținere pentru parcursul european al Republicii Moldova transmis de către președintele Senatului ceh”, a menționat ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, interlocutorii au vorbit despre relația bilaterală, inclusiv la nivel parlamentar, evoluțiile din regiune precum și consecințele asupra Republicii Moldova a războiului din Ucraina, vicepremierul Nicu Popescu mulțumindu-i înaltului oficial de la Praga pentru ajutorul pe care autoritățile de la Chișinău l-au primit din partea țării sale în procesul de gestionare a crizei de refugiați.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!