ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de reabilitare a podurilor din ţară derulează conform normelor, susţine ASD

09:54 | 26.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a verificat mai multe poduri din ţară care sunt în proces de reabilitare şi a estimat că lucrările se desfăşoară conform normelor, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, au fost verificate podurile în proces de reabilitare de pe traseele M1 Frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina și M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina. De asemenea, conducerea Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a monitorizat șantierele și elementele utilizate la construcția podurilor de la Bravicea, de la km 276 și km 38 de pe traseul M5, podul de la km 108 de pe traseul M1, precum și corespunderea lucrărilor executate cu proiectul.

„Sunt respectate cerințele contractuale, normativele în vigoare și caietele de sarcini. Lucrările de reabilitare sunt executate conform programului. Prioritatea noastră este ca lucrările să fie efectuate calitativ și în termenii stabiliți”, potrivit directorului general interimar al ASD, Sergiu Bejan. 

În gestiunea Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” se află 870 de poduri poziționate pe drumurile publice naționale, lungimea totală a acestora fiind de circa 21 de kilometri. Șapte dintre poduri traversează râul Nistru, iar cinci trec peste râul Prut. În funcție de starea tehnică a acestora, 203 poduri sunt nesatisfăcătoare, 326 satisfăcătoare, în stare bună  – 341 de poduri. În prezent, sunt în reparație 34 de poduri, lucrările fiind executate din mijloacele financiare ale fondului rutier. În proces de reabilitare sunt 59 de poduri în cadrul proiectelor de reabilitare a drumurilor naționale finanțate din surse externe. Durata de executare a lucrărilor este multianuală, în funcție de complexitatea și lungimea traseelor contractate.

Foto: ASD

img22003947

img22003947

img22003947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!