ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii din R. Moldova își vor dezvolta competențele digitale cu sprijinul PNUD și Guvernului României

11:38 | 26.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Peste 2500 de elevi din patru școli din Republica Moldova vor putea învăța profesiile viitorului în laboratoare digitale, dotate cu echipament modern. Donația urmează să fie făcută în toamna anului 2022, în cadrul unui proiect susţinut de partenerii de dezvoltare, transmite MOLDPRES.

Utilajul va fi procurat prin intermediul proiectului Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”, la care Guvernul României a alocat în 2021 peste 80 mii de euro, prin intermediul RoAid – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României. Partenerii de dezvoltare care susțin rețeaua „Tekwill în fiecare școală” sunt Suedia, Uniunea Europeană, Agenţia SUA pentru Dezvolatre Internaţională, PNUD și Guvernul României.

Laboratoarele digitale sunt spații renovate de minim 50 de metri pătrați, echipate cu dispozitive electronice și mobilier necesar pentru studii interactive. În spațiile special dedicate, elevii pot urma cursuri IT sau pot utiliza calculatoarele pentru a-și face temele sau dezvolta abilitățile practice, dacă nu au un dispozitiv electronic acasă.

Foto: PNUD Moldova

img22003951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!