ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lituania va acorda transportatorilor din R. Moldova o mie de autorizații de tranzit

15:16 | 26.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Lituania va acorda Republicii Moldova o mie de autorizații bilaterale de tranzit pentru transportul internațional de mărfuri, a anunţat astăzi vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, autorizațiile vor fi eliberate în decurs de o săptămână. "Actele sunt valabile până la 31 ianuarie 2023", conform lui Spînu. 

După 24 februarie curent, când a început războiul din Ucraina, Lituania a susţinut transportatorii din Republica Moldova pe diferite căi, fiind printre primele state care a permis tranzitarea fără autorizații pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri.

Foto: asstra.ro

img22003964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!