ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va împrumuta 20 mln de euro din Polonia

15:26 | 26.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul de împrumut dintre Moldova și Polonia pentru finanțarea necesităților bugetului de stat în valoare de 20 de milioane de euro, comunică MOLDPRES.

Banii vor fi acordați de Polonia în scopul finanțării necesităților bugetului de stat, inclusiv pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina. Creditul urmează a fi debursat într-o singură tranșă, în termen de până la trei luni de la data intrării în vigoare a acordului.

Și rambursarea se va efectua într-o singură tranșă, maturitatea creditului fiind de 20 de ani. Rata dobânzii constituie 0,01% anual și va fi plătită peste 20 de ani. 

Acordul de împrumut între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polone a fost semnat pe 8 aprilie 2022, la Varșovia, de către șefii celor două guverne.

Foto simbol

img22003966

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!