ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

17:07 | 26.05.2022 Categorie: Comunicate

Cooperarea dintre Agenția niponă JICA și Republica Moldova, discutată în cadrul Ministerului Finanțelor

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Provocările Republicii Moldova în contextul regional, dar și posibilitățile de extindere a cooperării moldo-nipone în aceste împrejurări, au fost discutate astăzi, 26 mai curent, în cadrul unei întrevederi dintre Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, și Președintele Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA), Tanaka Akihiko.

În cadrul întrevederii, Dumitru Budianschi și Tanaka Akihiko au făcut un schimb de opinii privitor la progresul implementării proiectelor curente în sectorul agricol și sectorul sănătății, extinderea domeniilor potențiale de cooperare pe termen lung, precum și posibilitatea accesării suportului bugetar în condiții concesionale.

În context, ministrul Dumitru Budianschi a apreciat sprijinul continuu acordat de către JICA țării noastre, fapt care contribuie la aprofundarea şi fortificarea bunelor relaţii de prietenie dintre Republica Moldova și Japonia, menționând că asistența din partea Guvernului Japoniei este înalt apreciată de către cetățenii Republicii Moldova.  

Tanaka Akihiko, la rândul său, a specificat că partea niponă este disponibilă pentru extinderea cooperării, impulsionarea schimbului de experiență și în identificarea unor noi proiecte cu impact pe termen lung, care ar putea fi realizate în domeniul social și economic din Republica Moldova.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, și despre situația bugetară actuală, impactul situației din regiune, criza din sectorul energetic, impactul inflației și prioritățile Guvernului în acest context.

La final, părțile și-au arătat disponibilitatea pentru continuarea dialogului și colaborării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!