ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul de cereri online a înregistrat o creștere considerabilă, conform ASP

18:26 | 26.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Agenţia Servicii Publice (ASP) a anunţat astăzi că a înregistrat o creștere substanțială a ponderii cererilor pentru eliberarea/prelungirea/reperfectarea licenţelor depuse online de către agenții economici. Cifra majorării constituie de la circa 20%, pe parcursul ultimului an, la peste 45%  - în ultimele două luni de raportare (martie-aprilie 2022), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, cererile se depun online prin intermediul Sistemului informațional automatizat de gestionare și eliberare a actelor permisive (SIA GEAP), lansat în anul 2018, fără a fi nevoie ca agenții economici să se deplaseze la ghișeele subdiviziunilor ASP.

Agenția Servicii Publice le recomandă solicitanţilor de licenţă să depună online cererile pentru gestionarea actelor permisive prin intermediul platformei serviciilor guvernamentale, accesând pagina web www.servicii.gov.md, precum și nemijlocit prin intermediul platformei Ghişeului unic pentru gestionarea actelor permisive, pe pagina web www.actpermisiv.gov.md, în regim non stop 24/24, de pe orice calculator sau dispozitiv mobil.

Foto: ASP

img22003976

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!