ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile regionale au organizat instruiri în susţinerea oraşelor-poli de creştere

11:05 | 27.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Un grup de reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agențiilor de Dezvoltare Regională și Primăriilor orașelor-poli de creștere din Republica Moldova au participat, în perioada 25-27 mai, la instruiri de planificare strategică pentru dezvoltare urbană durabilă și integrată, conduse de o echipă mixtă de traineri din ţara noastră și România, transmite MOLDPRES.

„Pe parcursul celor trei zile de instruiri, participanții au învățat să dezvolte strategii de implementare și bugetare a investițiilor de capital, aplicând instrumente de planificare participativă și exersând colaborarea în procese participative, din și între echipele Unităților de Implementare a Proiectelor din orașele-poli de creștere și Agențiile de Dezvoltare Regională”, conform organizatorilor.

Această activitate este implementată în contextul procesului de implementare a Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere, cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone (Polish aid)  şi Ambasadei Poloniei la Chișinău. 

În perioada 2021-2027, șase municipii din țară vor fi transformate în centre regionale dezvoltate în Republica Moldova. În acest scop, Guvernul a aprobat în 2020 Programul național de dezvoltare a orașelor-poli  municipiile Cahul, Comrat, Ungheni, Orhei, Soroca și Edineț.

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!