ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți angajați ai punctului de control Gura Bâcului sunt cercetați într-un dosar de corupție

15:35 | 27.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Doi angajați ai punctului de control Gura Bâcului și doi polițiști care activau în zona de control sunt cercetați într-un dosar de corupție. Aceștia ar fi primit, în mod repetat, mită de la transportatori, pentru a le facilita regimul de trecere prin acest post vamal, transmite MOLDPRES.

Pe acest caz, în dimineața zilei de azi, ofițerii Direcției integritate și supraveghere din cadrul Serviciului Vamal în comun cu ofițerii și procurorii anticorupție au desfășurat acțiuni de urmărire penală la punctul de control Gura Bâcului.

În urma perchezițiilor, de la ghișeele, amplasate pe teritoriul postului vamal, au fost ridicate mai multe dispozitive electronice și înscrisuri relevante pentru cauza penală.

Atât vameșii, cât și polițiștii urmează să fie chemați la Centrul Național Anticorupție pentru a fi audiați în calitate de bănuiți.

Totodată, Serviciul Vamal a demarat o investigație internă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului.

img22004001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!