ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina cere Germaniei să oprească transportul de gaze rusești prin Nord Stream 1

11:17 | 28.05.2022 Categorie: Externe

Kie, 28 mai. /MOLDPRES/. Ucraina a cerut Germaniei să oprească transportul de gaz rusesc prin conducta Nord Stream 1, deoarece Moscova continuă să bombardeze Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Furnizorul de stat ucrainean Naftogaz și operatorul statal de rețea consideră că dacă Berlinul nu opreşte complet fluxul de gaz rusesc, ar trebui cel puţin să reducă semnificativ cantitatea.

Nord Stream 1 este cea mai importantă conductă ce transportă gaz rusesc în Germania. Gazoductul trece prin Marea Baltică şi asigură aprovizionarea cu gaze către Europa, a declarat director general al operatorului sistemului de transport de gaze din Ucraina, Serhii Makohon.

"Vedem însă cum Rusia încalcă complet aceste principii". El a spus că, prin urmare, solicită ministerului economiei şi tehnologiei din Germania şi agenţiei federale de reţea să suspende sau cel puţin să limiteze drastic livrările.

Nord Stream 1 a fost folosită în 2021 pentru a transporta peste 59 de miliarde de metri cubi de gaz de la Viborg, în vestul Rusiei, arată datele companiei.

Întreaga Europă încearcă să reducă dramatic sau să pună capăt nevoii lor de energie furnizată de Rusia, încercând să evite astfel finanţarea în continuare a războiului Moscovei împotriva Ucrainei.

Invazia rusă începută pe 24 februarie nu dă semne să se încheie prea curând, în pofida mai multor runde de sancţiuni la adresa Rusiei, precum şi a livrărilor de arme Ucrainei.

Foto: campuslately.com

img22004012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!