ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din statele NB8

12:20 | 28.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Președinții de Parlament din cele opt State Baltice și Nordice (NB8) vor efectua o vizită oficială comună în Republica Moldova. Vizita are loc la inițiativa speakerului Igor Grosu, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui marți, 31 mai curent, reuniunea preşedinţilor de Parlament din Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia.

După discuțiile cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cele opt delegații vor avea întrevederi cu președinții fracțiunilor parlamentare. Ulterior, șefii de Parlament vor susține o conferință de presă comună.

Agenda vizitei în Republica Moldova a președinților de Parlament din cadrul NB8 include și o întrevedere cu premierul Natalia Gavrilița, precum și discuții cu reprezentanții societății civile. De asemenea, demnitarii vor vizita Centrul de plasament temporar pentru refugiați de la Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo”.

”Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!