ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rata cumulativă de vaccinare anti-COVID a atins cifra de 70% în Chișinău

11:34 | 30.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. În capitală, rata cumulativă de vaccinare anti-COVID a atins cifra de 70%. Anunțul a fost făcut astăzi la ședința operativă a serviciilor primăriei de șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută în capitală au fost înregistrate 85 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid. „În premieră, în instituțiile medicale municipale sunt internați doar doi pacienți cu COVID. Astăzi, rata cumulativă de vaccinare anti-COVID (cei vaccinați în R. Moldova și cu cei vaccinați peste hotare) în municipiul Chișinău este de circa 70%. Doar capitala a atins, pentru moment, indicatorul recomandat de Organizația Mondiala a Sănătății pentru imunitatea colectivă”, a spus Gîlca.

Potrivit statisticilor oferite de Ministerul Sănătății, până astăzi, în Republica Moldova au fost administrate 2 148 116 doze de vaccin.

img22004039

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!