ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul Spitalului din Comrat va ajunge pe banca acuzaților pentru neglijență în serviciu

11:41 | 30.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Directorul Spitalului raional Comrat și specialistul Serviciului resurse umane din cadrul aceleiași instituții medicale vor ajunge pe banca acuzaților pentru neglijență în serviciu, abuz de serviciu și fals în acte publice, comunică MOLDPRES.

Procuratura Anticorupție a anunțat că a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a directorului Spitalului raional Comrat, pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu și a specialistului Serviciului resurse umane din cadrul aceleiași instituții medicale, învinuit de comiterea infracțiunilor de abuz de serviciu, săvârșit din interes material și fals în acte publice.

Cei doi sunt învinuiți de procurorii anticorupție că, în perioada anilor 2016-2018, folosindu-se de funcție în interesul a 27 locuitori ai UTA Găgăuzia, au întocmit și prezentat lista nominală pentru persoanele asigurate cu date privind existența raporturilor de muncă a persoanelor fizice menționate mai sus, către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), în baza cărora a fost activat statutul de persoană asigurată în sistemul Asigurări Obligatorie de Asistență Medicală, pe când aceștia în perioada vizată nu au fost angajați și nu au activat în cadrul IMSP Spitalul raional Comrat, cauzând astfel daune considerabile instituției juridice CNAM, în mărime de 483 367,1 lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!