ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii au destructurat un grup criminal specializat în organizarea migrației ilegale

12:36 | 30.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al IGP, au deconspirat activitatea de migrație ilegală spre Israel a trei companii din Chișinău, care au prejudiciat peste 20 de persoane cărora le-au promis că vor putea munci acolo, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, oamenii legii au reținut astăzi cinci membri ai grupului criminal organizat, cu vârste cuprinse între 22 și 32 de ani, dintre care trei sunt administratorii companiilor – foști colegi de clasă ai unui liceu din capitală. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, toți cinci au fost plasați în arest – atât administratorii, cât și consultanții care direct contactau cu clienții ce urmau să fie prejudiciați.

Suspecții și angajații companiilor pe care le administrau propuneau clienților asigurarea cu muncă în Israel, contra sumei de 6000 euro de persoană. În realitate, însă, companiile nu dețineau o astfel de licență și nu aveau încheiate contracte de muncă cu angajatorii de acolo. Sosiți la destinația finală, după verificările relevante, victimele erau obligate de către autoritățile de acolo să revină în Moldova.

PCCOCS reiterează că investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor complicilor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!