ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OMS va acorda în continuare suport Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților

14:25 | 30.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Organizația Mondială a Sănătății va acorda, în continuare, suport Republicii Moldova pentru a face față crizei refugiaților. Afirmația a fost făcută astăzi de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la Geneva, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, comunică MOLDPRES.

Ministrul Sănătății a prezentat, în cadrul întâlnirii, eforturile depuse la nivel național pentru acomodarea refugiaților din Ucraina. La fel, Ala Nemerenco a discutat cu Tedros Adhanom Ghebreyesus despre volumul de servicii medicale acordat refugiaților.

Directorul general al OMS a apreciat generozitatea poporului Republicii Moldova, precum și răspunsul comprehensiv al autorităților la criza refugiaților. Totodată, oficialul a confirmat disponibilitatea Organizației Mondiale a Sănătății de a acorda, în continuare, suport Republicii Moldova pentru a putea face față crizei refugiaților.

Astăzi, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, participă la cea de-a 151-a sesiune a Comitetului Executiv al OMS, în calitate de membru.

Foto: MS

img22004046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!