ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Belarusul va organiza exerciții de mobilizare militară în regiunea Gomel

08:20 | 31.05.2022 Categorie: Externe

Minsk, 31 mai. /MOLDPRES/. În regiunea Gomel, învecinată cu Ucraina, Belarusul - aliat al Moscovei - va desfăşura exerciţii de mobilizare militară în lunile iunie şi iulie, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Recent, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat crearea unui nou comandament militar pentru zona de sud a ţării, care este situată la graniţa cu Ucraina.

Prima parte a aplicațiilor va avea loc în perioada 22 iunie - 1 iulie. În acest timp se vor desfășura exerciţii planificate cu comisariatele militare (agenţii administrative militare) şi cu forţele armate, a informat comisarul militar al regiunii Gomel, Andrei Krivonosov. În perioada 28 iunie - 16 iulie vor avea loc antrenamente militare cu cei care pot intra în serviciul militar pentru formaţiunile de apărare teritorială, a adăugat el.

„Evenimentele de acest tip sunt organizate în mod tradiţional pentru a spori pregătirea de luptă şi de mobilizare a comisariatelor militare şi pentru a îmbunătăţi cunoştinţele militare şi aptitudinile practice ale celor ce pot fi chemați în serviciul militar”, a declarat Krivonosov.

Belarus a declarat în martie că forţele sale armate nu iau parte la ceea ce Moscova numeşte „operaţiunea sa specială” din Ucraina, dar a servit drept punct de plecare pentru miile de militari ruşi care au invadat Ucraina la 24 februarie, declanşând o agresiune militară fără precedent de la Al Doilea Război Mondial.

img22004060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!