ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

09:05 | 31.05.2022 Categorie: Comunicate

Angajați din cadrul CNPF efectuează o vizită de studiu în Germania

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Un grup de specialiști din cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), condus de președintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, efectuează, în perioada 30 mai-3 iunie curent, o vizită de documentare și formare profesională în Germania, care include întrevederi la Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară și la alte instituții din domeniul financiar, precum: Banca Federală a Germaniei, Agenția Financiară Germană și Bursa de Valori din Frankfurt.

Vizita este efectuată la invitația părții germane și presupune preluarea experienței în domeniul reglementării și supravegherii instituțiilor financiare, în special a entităților de pe piața de capital și a fondurilor de pensii.

Reprezentanții CNPF urmează să se informeze cu activitatea operațională a achizițiilor de obligațiuni la Bundesbank în cadrul programelor de cumpărare ale Eurosistemelor, precum și cu aspecte ce vizează emisiunea și distribuirea valorilor mobiliare de stat.

De asemenea, programul vizitei include discuții cu privire la ultimele evoluții în reglementarea și supravegherea pieței de capital la nivel european, standardele tehnologice din industria financiară, reglementarea și supravegherea fondurilor de investiții, protecția consumatorilor etc.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!