ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şefa Biroului regional PNUD va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova

12:23 | 31.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Directorul Biroului regional al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru Europa și CSI, Mirjana Špoljarić Egger, va efectua o vizită oficială de trei zile în Republica Moldova, în perioada 1-3 iunie, transmite MOLDPRES.

Oficialul se va întâlni cu parteneri-cheie PNUD pentru a discuta despre sprijinul organizației pentru comunitățile locale afectate de războiul din Ucraina, cu refugiați găzduiți la centre de cazare. De asemenea, Mirjana Špoljarić Egger va participa la lansarea unui program UE-PNUD care va aborda impactul crizei energetice și va iniția soluții pentru securitatea energetică și atenuarea poverii sărăciei energetice.

În timpul aflării sale în țara noastră, directorul regional PNUD se va întâlni cu președintele Republicii Moldova Maia Sandu, prim-ministrul Natalia Gavrilița, președinți de comisii parlamentare, și va discuta despre parteneriatul PNUD cu autoritățile pentru a spori reziliența economică, socială și de mediu a țării.

Špoljarić Egger va vizita mai multe programe și proiecte legate de adaptarea la schimbările climatice, prevenirea dezastrelor și reducerea timpului de răspuns în situații de criză, promovarea turismului rural, dezvoltarea afacerilor, protejarea supraviețuitoarelor violenței în bază de gen, extinderea educației digitale etc.

Foto: PNUD Moldova

img22004070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!