ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe evenimente vor avea loc în cadrul Festivalului Industriilor Creative

17:20 | 31.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Peste 30 de evenimente vor avea loc în cadrul Festivalului Industriilor Creative 2022, cu tematica „Industriile Creative: Acum și în Viitor”, care se desfășura în perioada 1-5 iunie la Centrele ”Artcor” și ”Mediacor” din capitală, informează MOLDPRES.

Printre acestea se înscriu prezentări și discuții cu invitați internaționali, workshop-uri și ateliere practice, un curs intensiv de design grafic, sesiuni de discursuri, concerte, proiecții de film, expoziții de artă, sesiuni de networking etc. Totodată, vor mai fi organizate vizite la sediile companiilor de creație, la universitățile de profil și hub-urile multifuncționale. Mai mult, tinerii care-și doresc o carieră creative, vor putea să se înscrie la sesiunile de orientare profesională și chiar să-și găsească un loc de muncă.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Industriilor Creative 2022 își propune drept scop  să devină o platformă pentru toți actorii industriei, să popularizeze domeniul creativ în rândul tinerilor și să arate potențialul de dezvoltare a domeniului. În același timp, evenimentul va fi un bun prilej pentru integrarea tuturor spațiilor creative și de creație din oraș într-o hartă a Cartierului Creativ – inițiativă care va fi lansată în primele zile ale verii.

Festivalului Industriilor Creative 2022, cu tematica „Industriile Creative: Acum și în Viitor” este organizat de Asociația Companiilor de Creație și Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID și Suedia. FTA susține dezvoltarea industriilor creative și își propune să crească ponderea economiei creative din Moldova, transformând-o într-un motor esențial pentru imaginea națională, coeziunea socială și dezvoltarea economică a țării. 

În prezent, în industria creativă din Moldova sunt angajați peste 12 mii de tineri la cele peste 2 mii de companii din domeniile design, publicitate, digital media, arhitectură, muzică, film, teatru, animații, editare de carte și jocuri, AR/VR. Programul Festivalului Industriilor Creative 2022 poate fi consultat  pe paginile de facebook ale Artcor și Mediacor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!