ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Contractul cu Centrala de la Cuciurgan a fost prelungit pentru o lună

08:20 | 01.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Energocom a prelungit contractul pentru luna iunie la prețul de 59.90 dolari/MWh cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, potrivit vicepremierului Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

„Suplimentar, Energocom va semna un contract de livrare a 30% de energie în bază cu EnergoAtom (companie de stat ucraineană). Prețul mediu ponderat al energiei electrice pentru luna iunie va fi de aproximativ 65.03 dolari/MWh”, a precizat oficialul.

De asemenea, începând de astăzi intră în vigoare Regulile pieței energiei electrice. „Ne aliniem la practicile europene în ceea ce privește organizarea pieței angro de energie electrică. Noutatea presupune, în special, organizarea unei piețe de echilibrare și un mecanism de plată a dezechilibrelor. Aceste mecanisme se aplică între participanții la piața angro de energie și nu afectează direct consumatorii finali. După multe amânări, astăzi, putem spune că ne apropiem de standardele europene în acest sector. Suntem hotărâți să ducem reformele până la capăt”, a declarat Andrei Spînu.

Foto simbol

img22004088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!