ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au luat decizii asupra securității aprovizionării cu produse petroliere

08:38 | 01.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Securitatea aprovizionării cu produse petroliere a consumatorilor a fost principalul subiect examinat ieri, la o întrunire a reprezentanților Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, companiilor petroliere, Portului Internațional Giurgiulești şi Serviciului Vamal, prezidată de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

„Calea Ferată din Moldova se află în consultări cu partea ucraineană pentru lărgirea capacității de tranzit a mărfurilor și de a delega din flota Ukrzaliznytsia (Calea Ferată din Ucraina) locomotive, dar și echipe de mașiniști de locomotive, pentru a asigura transportarea în tranzit, import și export al volumului sporit de mărfuri. Același lucru îl facem și cu CFR Marfă. Prin portul Giurgiulești am solicitat ca să se prioritizeze operațiunile de import a carburanților destinate pieței interne”, a declarat Andrei Spînu.

Potrivit oficialului, a fost accentuată și recomandată utilizarea și valorificarea celorlalte puncte de frontieră care, pentru moment, au mai puțin trafic: PTF Sculeni-Sculeni și PTF Giurgiulești-Galați.

„Am convenit să avem o întrevedere cu vicepremierul, ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, și secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu, unde să discutăm despre măsurile pe care trebuie să le întreprindem pentru fluidizarea transportului de mărfuri la frontieră, precum și planurile noastre pentru dezvoltarea strategiei de mobilitate și procesul de liberalizare a transportului rutier de mărfuri între Uniunea Europeană, Republica Moldova și Ucraina”, a conchis vicepremierul.

Foto: MIDR

img22004089

img22004089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!