ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski cere mai multe sancțiuni împotriva Rusiei

09:03 | 01.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 1 iun. /MOLDPRES/. Șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulţumit UE pentru al șaselea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, dar a cerut ca Bruxellesul să impună Rusiei măsuri şi mai dure din cauza invaziei din Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Președintele ucrainean consideră că un al șaptelea pachet ar fi necesar odată ce termenii celui de-al șaselea vor fi implementați.

„La final, nu ar trebui să existe legături economice semnificative deloc între lumea liberă şi statul terorist”, a subliniat Zelenski. „Vom lucra la noi restricţii împotriva Rusiei pentru acest război”, a adăugat el.

În rezultatul sancțiunilor UE, Rusia va pierde „zeci de miliarde de euro” care nu mai pot fi folosiţi pentru a finanţa teroarea. Această opinie este susținută atât de Kievul oficial, cât și de partenerii occidentali.

În viitor, un embargo complet asupra petrolului rusesc ar ajuta de asemenea ţările UE în tranziţia lor spre energii regenerabile, potrivit lui Zelenski. Rusia, pe de altă parte, din cauza incapacităţii sale de adaptare, ar avea de suferit economic şi va deveni şi mai izolată, a adăugat președintele Ucrainei.

Foto: infobae.com

img22004090

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!