ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a luat act de rapoartele financiare ale partidelor pentru anul 2021

09:06 | 01.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de informațiile prezentate în rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2021, comunică MOLDPRES.

Potrivit CEC, din cele 55 de partide politice care au avut obligația de a prezenta rapoartele privind gestiunea financiară pentru anul 2021, au depus rapoarte financiare în termen, adică până la 31 martie 2022, 44 de partide politice. Cu depășirea termenului, către data de 30 mai 2022, au mai depus rapoartele privind gestiunea financiară alte patru partide politice.

Astfel, Comisia a constatat că rapoartele privind gestiunea financiară prezentate de 10 partide politice conțin informații depline și în conformitate cu prevederile legale, rapoartele altor 10 partide politice conțin cifra „0” la toate compartimentele, iar în cazul a 29 de partide politice au fost identificate erori de calcul, reflectarea greșită a sumelor din donații și subvenții, a cheltuielilor, precum și prezentarea unor informații incomplete.

Totodată, CEC a constatat că șase partide politice nu au depus raportul financiar.

Foto: cec.md

img22004092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!