ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova sărbătorește Ziua Internațională a Copilului

09:18 | 01.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Ziua Internațională a Copilului este marcată astăzi în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„O copilărie fericită este copilăria trăită în siguranță, alături de familia ta. Fără sărăcie, violență și frică. Înseamnă mama și tata care știu să te asculte când ai un necaz și știu să te încurajeze, când obstacolul pare de netrecut. Copilăria fericită este atunci când ai timp și de școală, și de joacă, iar dreptul la educație îți este garantat și asigurat. Așa - cu bunătate, căldură și șanse egale de dezvoltare - cresc, învață și se formează oamenii onești, cu suflet bun, oamenii fericiți. Și acești oameni, la rândul lor, vor avea copii fericiți”, se spune în mesajul de felicitare cu acest prilej al președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Şi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Anatolie Topală, a venit cu un mesaj de felicitare în care se spune: "copiii noștri merită tot ce e mai bun, de aceea noi, adulții, părinți și bunici, frați și surori, educatori și profesori, psihologi, medici și polițiști, demnitari de stat trebuie să ne unim eforturile pentru a le oferi toată dragostea și ajutorul nostru, dar în special educație de calitate, asistență medicală, siguranță".

Guvernul de la Chişinău a elaborat Programul Național de Protecție a Copilului 2022-2026, care va fi lansat astăzi, de 1 iunie.

Programul prevede măsuri pentru reducerea sărăciei, toleranță zero față de violență, integrarea copiilor instituționalizați în familii și atenuarea efectelor migrației părinților asupra copiilor.

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copiilor este marcată în Republica Moldova anual la data de 1 iunie. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1959.

Foto: stiridinlume.ro

img22004094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!