ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic în patru seturi și ajunge în semifinalele de la Roland Garros

10:18 | 01.06.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Rafael Nadal, locul 5 ATP, s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros după ce l-a învins, în noaptea de marţi spre miercuri, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4), pe sârbul Novak Djokovici, locul I ATP. Calea către al XXIV-a titlu la Roland Garros şi către trofeul de grand slam cu numărul 22 din palmares pare deschisă acum pentru Nadal, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Pe stadionul Philippe-Chatrier s-a disputat probabil meciul anului în circuitul masculin. Rivalitatea cea mai lungă din istoria tenisului şi-a disputat ediţia cu numărul 59 şi înfruntarea dintre titanii acestui sport a avut de toate: schimburi interminabile de mingi, răsturnări de scor, lovituri ireale, o atmosferă de Cupa Davis. Un spectacol total, de la prima la ultima minge, care a venit prea devreme în grand slam-ul francez, în faza sferturilor de finală.

Nadal a început tare şi timp de mai mult de un set a lăsat impresia că joacă numai el. Numărul 5 mondial a condus cu 6-2 şi 3-0, cu două break-uri şi părea că nu poate fi oprit. Dar Djokovici şi-a ridicat brusc nivelul şi a reuşit să recupereze handicapul şi să câştige setul al doilea, unul de 88 de minute, cu 6-4.

Spaniolul a repetat evoluţia bună din start şi şi-a adjudecat setul al treilea, cu acelaşi scor ca primul, 6-2.

Djokovici a început mai bine doar în cel de-al patrulea set, în care a avut 3-0, cu un break, şi a ajuns ulterior la 5-3, scor la care a ratat două mingi de egalare. Nadal a câştigat contra serviciului şi a dus apoi setul în tie-break, în care s-a impus cu 7-4 după ce a avut 6-1 şi după patru ore şi 12 minute de joc.

A fost victoria cu numărul 29 pentru spaniol în întâlnirile cu Djokovici, care are un succes în plus. Precedenta lor partidă a avut tot la French Open, anul trecut, când sârbul s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2, în semifinale.

Spaniolul Rafael Nadal va evolua în faza următoare cu germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP, care a pus capăt parcursului tânărului spaniol de 19 ani Carlos Alacaraz, locul 6 ATP, la această ediţie a turneului de la Roland Garros, eliminându-l în sferturi, cu scorul de 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7).

Foto: forbes.com

img22004098

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!