ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de pictură a copiilor a fost vernisată la Biblioteca Națională

13:57 | 01.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. În contextul Zilei Internaționale a Copilului, circa 40 de elevi din clasele primare cu profilul arte plastice de la liceele „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” și ”Ginta Latină” din capitală și-au etalat astăzi lucrările în cadrul expoziției de artă plastică cu genericul ”Loc de joacă pentru visul meu”, care a fost vernisată la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Directorul adjunct al Liceului Teoretic ”Ion și Doina Aldea –Teodorovici”, Lily Prisăcaru, a menționat că evenimentul se află la cea de-a XVII-a ediție, iar expoziția cuprinde 65 de lucrări de grafică și de pictură cu tentă decorativă. ”Scopul acestei expoziții este de a promova valorile artistice a creației elevilor, oferindu-le posibilitatea de a-și manifesta talentul și aptitudinile artistice”, a precizat Lily Prisăcaru.

La rândul său, sculptorul Valentin Vârtosu, profesor la Liceul Teoretic „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”,  a afirmat că expoziția a devenit o tradiție. ”Mă bucur foarte mult că am reușit să organizam acum această expoziție, după o pauză de doi ani cauzată de pandemie. În Sala de artă a Bibliotecii Naționale și-au expus lucrările artiști plastici consacrați și este o bucurie pentru noi să venim aici cu lucrările elevilor noștri, expoziția fiind pentru ei o platformă de afirmare. Prin simplitatea interpretării, caracteristicile individuale și viziunea artistică inedită, viitorii artiști plastici vor satisface așteptările celor mai rafinați iubitori de artă”, a subliniat Valentin Vârtosu.

La rândul său, directorul adjunct al Bibliotecii Naționale, Aliona Tostogan, a menționat că instituția găzduiește această expoziție din 2010. ”În această sală noi educăm viitorii artiști plastici. Expoziția ”Loc de joacă pentru visul meu” este o explozie de culoare, bucurie și joc, creată de elevii din clasele cu profil de Artă plastică, coordonați cu multă dăruire de către profesorii Lily și Mihai Prisăcaru, Valentin Vârtosu, Minodora Ciobanu și Marina Dumitriu. Sper ca evenimentul să aibă continuitate”, a mai spus Aliona Tostogan.

Prima ediție a expoziției ”Loc de joacă pentru visul meu” a avut loc în 2002, la Casa Limbii Române ”Nichita Stănescu”. Expoziția va fi deschisă pe parcursul lunilor iunie-iulie.

img22004104

img22004104

img22004104

img22004104

img22004104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!