ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au stabilit un plan asupra facilitării exportului produselor perisabile

17:03 | 01.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Serviciul Vamal au stabilit astăzi mai multe măsuri pentru facilitarea și promovarea exportului de produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Planul de acţiuni este stipulat în ordinul comun cu privire la procedura de vămuire a produselor agricole perisabile exportate din Republica Moldova, semnat de conducerile celor două instituţii.

„În document a fost expus mecanismul de facilitare și prioritizare a exportului produselor ușor alterabile și procesul de traversare a frontierei cu acest tip de marfă. Astfel, pe perioada stării de urgență, în scopul asigurării condițiilor optime pentru exportul produselor agricole perisabile de către reprezentanții ANSA și Serviciului Vamal vor fi asigurate condiții necesare pentru vămuirea și trecerea peste frontiera vamală, în mod prioritar, a produselor agricole perisabile exportate din Republica Moldova”, indică ANSA.

Exportul de produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova va fi prioritizat, iar la trecere va fi utilizată pista AEO, pe care va fi instalat marcajul ”PERISABIL TRANSPORT PRIORITAR”. De asemenea, inspectorii ANSA, la emiterea certificatelor fitosanitare/sanitar-veterinare pentru mărfurile stipulate în ordinul comun, vor elibera, pentru fiecare unitate de transport, marcajul "PERISABIL TRANSPORT PRIORITAR”. Acesta va fi amplasat pe parbrizul camioanelor care vor exporta produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova și va servi ca temei de trecere în regim prioritar.

Foto: ANSA 

 

img22004116

img22004116

img22004116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!