ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” a lansat programul estival ”Provocarea verii”

18:26 | 01.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Pe strada pietonală Eugen Doga din capitală a fost lansată astăzi cea de-a IV-a ediție a programului estival ”Provocarea verii”, care se va desfășura în perioada iunie-iulie 2022 la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost dedicat Zilei Internaționale a Copilului și celor 145 de ani ai Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Solicitată de agenție, Elena Butucel, director adjunct al instituției, a menționat că programul estival „Provocarea verii” invită copiii cu vârsta între 7-12 ani să participe la diverse ateliere și evenimente de lectură, cunoaștere, învățare. ”Acest program provoacă copiii să petreacă vara interesant, interactiv, cognitiv și dinamic, în ture câte două săptămâni, în fiecare zi, între 10:00 și 13:00, de luni până vineri, la biblioteca din cartier, una din cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. Programul estival este gratuit. Așa că vă invităm să vă grăbiți, înregistrându-vă în prealabil la una din filialele din cartierul unde locuiți”, a specificat Elena Butucel.

Potrivit sursei citate, genericul ediției 2022 ”Redescoperim biblioteca!”, va genera interes și va atrage spre cele 27 de filiale mai mulți copii din municipiul Chișinău, dar și copii refugiați din Ucraina, care vor avea șansa să descopere oferta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” prin explorări creative ale colecțiilor de carte, ateliere de scriere creativă și creare de cărți electronice, cărți în formă de benzi desenate, rebusuri, precum și animații ludice.

Primele ateliere de creație în acest sens au avut loc chiar pe strada pietonală Eugen Doga, la lansarea programul estival ”Provocarea verii”.

img22004117

img22004117

img22004117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!