ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va monitoriza evoluțiile prețurilor pe piață

17:01 | 01.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Guvernul va monitoriza îndeaproape evoluţiile preţurilor pe piaţa autohtonă şi va interveni în cazul când va fi necesitate, potrivit prim-ministrului Natalia Gavriliţa, care a susţinut o conferinţă de presă după şedinţa de astăzi a Guvernului Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Premierul a exemplificat cu preţurile la ulei de floarea-soarelui, care s-au stabilizat şi au revenit la indicii iniţiali după introducerea produsului în lista mărfurilor social importante.

„Vom face analizele de rigoare şi vom preveni creşterile de preţuri în urma deciziilor speculative ale agenţilor economici”, a declarat Natalia Gavriliţa.

„În nici un caz nu vreau să dau vina pe agenţii economici de bună credinţă care respectă un mediu concurenţial sănătos şi care desfăşoară afacerile cu respect faţă de consumatori şi beneficiari, însă agenţii economici  necinstiţi vor fi opriţi”, a conchis şefa Cabinetului de miniştri.  

img22004119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!