ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat noi condiții pentru desfășurarea activității editoriale și achiziția cărții naționale

18:28 | 01.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Condițiile de desfășurare a concursului de finanțare a proiectelor editoriale și achiziție de carte de către stat vor fi îmbunătățite. În acest sens, Executivul a aprobat astăzi modificări la Regulamentul de selectare, editare și achiziție a cărții naționale din mijloacele financiare prevăzute în bugetul de stat, informează MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Culturii, modificările țin de condițiile de prezentare a proiectelor editoriale, precum și normele ce explică procedura achiziției de carte. Astfel, Regulamentul oferă posibilitate autorității publice să organizeze concursul în două sesiuni în cazul unui exercițiu financiar, dacă, urmare a selectării ofertelor la prima etapă, sursele financiare alocate permit extinderea concursului. Totodată, modificările vizează și extinderea cerințelor/condițiilor aferente recenziilor de carte, reeditărilor, conflictului de interese în cazul membrilor comisiei de concurs. 

La următorul concurs organizat de Ministerul Culturii, numărul de titluri selectate de la un singur ofertant nu va depăși 20% din totalul titlurilor achiziționate. De asemenea, suma pentru un singur ofertant nu va fi mai mare de 15% din totalitatea sumei prevăzute pentru sesiunea respectivă de achiziție de carte. Printre noutăți e și faptul că, în cadrul selecției de oferte, o editură nu poate propune mai mult de 10 titluri de carte, iar un autor contemporan poate fi acceptat o singură dată în decursul a 3 ani.

img22004120

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!