ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul se întrunește joi în ședință plenară

18:23 | 01.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, ordinea de zi pentru ședințele plenare, care urmează să se desfășoare în perioada 2-9 iunie, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În această perioadă, urmează să fie examinate, în lectură finală, proiectul de lege privind funcționarea în condiții de siguranță a obiectelor de producție și a instalațiilor tehnice potențial periculoase, modificări la Legea cu privire la filantropie și sponsorizare și măsurile legislative, care au scopul de a preveni și a combate dezinformarea.

De asemenea, în cea de-a doua lectură vor fi prezentate proiectele pentru modificarea Codului fiscal și Legii cu privire la contabilitate și raportare financiară și proiectul pentru modificarea Legii apiculturii și Codului contravențional.

În lectura întâi, deputații vor examina mai multe proiecte, printre care modificarea Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități sau ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în țara noastră.

Vor fi examinate două proiecte de lege pentru modificarea Legii privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI.

De asemenea, urmează să fie constituite Comisia specială pentru examinarea eficienței aplicării reglementărilor din sectorul produselor petroliere și Comisia specială de examinare a procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul ultimelor 18 luni.

Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de hotărâre privind eliberarea lui Alexandr Esaulenco din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.    

Un alt proiect de hotărâre propus pentru ordinea de zi prevede modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la constituirea Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului.

Foto: Parlament

img22004121

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!