ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară de 150 mln de euro din partea UE

07:57 | 02.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Guvernul de la Chişinău a avizat  ieri inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de facilitate de împrumut între Republica Moldova, Uniunea Europeană și Banca Națională a Moldovei. Decizia a fost luată în contextul aprobării de către Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene, la data de 6 aprilie anul curent, a deciziei privind acordarea de asistență macrofinanciară suplimentară Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Documentul prevede oferirea unei asistențe financiare în valoare de 150 de milioane de euro, dintre care 30 de milioane de euro - sub formă de grant. Debursarea va avea loc în trei tranșe.

„Asistența macrofinanciară va facilita redresarea economică a Republicii Moldova prin promovarea unui set de politici. Reformele vizează domenii precum sectorul energetic, lupta împotriva corupției, statul de drept și climatul de afaceri. Banii vor fi alocați și pentru a acoperi necesitățile bugetare”, indică Ministerul Finanţelor.

Asistența financiară va fi disponibilă timp de doi ani și jumătate, începând cu prima zi de la intrarea în vigoare a Memorandumului de Înțelegere.

Foto simbol

img22004126

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!