ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va continua să ofere asistență pentru prevenirea și combaterea corupției în agricultură

08:32 | 02.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, s-a întâlnit ieri cu Siegmund Mueller, directorul de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Părţile au discutat direcțiile prioritare de intervenție, în care MAIA și instituțiile subordonate ar putea beneficia de asistența unui proiect german, transmite MOLDPRES.

Oficialii au analizat mecanismele și acțiunile ce trebuie întreprinse pentru prevenirea și combaterea corupției în sectorul public, pentru a consolida instituțiile de stat și pentru a promova integritatea în rândul funcționarilor publici.

„Ne dorim să beneficiem de sprijin în transpunerea standardelor anticorupție în activitatea instituțiilor statului. Vrem să identificăm, în comun, soluții viabile și acțiuni eficiente de prevenire a actelor de corupție, îndeosebi în procesul de gestiune a finanțelor publice”, a menționat Viorel Gherciu.

La rândul lor, reprezentanții GIZ au declarat că vor oferi suport pentru continuarea implementării inițiativelor anticorupție, inclusiv prin campanii de sensibilizare și de sporire a conștientizării privind practicile de prevenite și combatere a corupției.

Proiectul „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” este cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare  și este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Foto: MAIA

img22004130

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!