ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu directoarea Biroului regional PNUD

12:40 | 02.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Cooperarea bilaterală în domeniul justiției, consolidarea sistemului energetic și aspecte privind implementarea unui nou Program PNUD în Republica Moldova - acestea au fost subiectele discutate, astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministrul Natalia Gavrilița și Directoarea Biroului regional PNUD pentru Europa și CSI, Mirjana Špoljarić Egger, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Șefa Executivului a mulțumit Directoarei Biroului regional PNUD pentru asistența oferită țării noastre, prin intermediul mai multor proiecte în domeniul drepturilor omului, promovarea egalității de gen, dezvoltarea locală și regională, transformarea digitală, susținerea afacerilor mici și mijlocii etc.  

Totodată, în proces de definitivare este noul Program de țară RM - PNUD, pentru perioada 2023-2027. Documentul prevede un șir de proiecte, orientate spre dezvoltarea surselor de energie regenerabilă, bună guvernare, măsuri de răspuns la schimbările climatice ș.a. 

Mirjana Špoljarić Egger a apreciat parteneriatul cu Guvernul în implementarea Programului național de dezvoltare a orașelor - poli de creștere în Republica Moldova pentru 2021-2027, prin pilotarea abordărilor de dezvoltare regională integrată în Cahul și Ungheni. PNUD și-a anunțat disponibilitatea de a extinde aceste abordări și în alte regiuni.

Foto: Guvern

img22004139

img22004139

img22004139

img22004139

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!