ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Japonia va oferi suport R. Moldova pentru rezilienţă cibernetică

12:50 | 02.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) și-a exprimat disponibilitatea de a oferi suport pentru consolidarea rezilienței cibernetice a Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) cu scopul de a spori nivelul de securitate cibernetică a sistemelor informaționale guvernamentale, transmite MOLDPRES cu referire la un comunicat de astăzi al instituţiei.

Despre intensificarea cooperării în acest sens, au discutat vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, și directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Gheorghe Pantaz, în cadrul unei întrevederi oficiale cu directorul oficiului JICA în Ucraina, Satoshi Sugimoto. Oficialul străin este responsabil de activitățile agenției japoneze în țara noastră și în perioada curentă se află într-o vizită de lucru la Chișinău cu scopul de a discuta despre oportunitățile de finanțare a proiectelor de dezvoltare în anul viitor.

Principalele subiecte abordate de părți au vizat suportul necesar pentru sporirea capacităților STISC și oportunitățile de cooperare în cadrul unor programe de instruire în anul 2023.

Şeful STISC a precizat că, pentru a consolida reziliența la atacurile cibernetice, este important schimbul de experiență, cunoștințe și bune practici, instruirea și dezvoltarea competențelor profesionale ale specialiștilor, precum și crearea parteneriatelor de succes.

Reprezentanții JICA au salutat intenția autorităților moldovenești de a continua cooperarea în cadrul proiectelor de dezvoltare și și-au exprimat disponibilitatea de extindere a domeniilor de cooperare.  

Foto: STISC

img22004140

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!